Blog

Ποδήλατο ισορροπίας. Τα οφέλη του για τα παιδιά.

Ποδήλατο ισορροπίας ποιά τα οφέλη για τα παιδιά

Έχει φτάσει η στιγμή για το πρώτο ποδήλατο του παιδιού σας και ψάχνετε και αναρωτιέστε ποιά είναι η καλύτερη επιλογή; Είναι το ποδήλατο ισορροπίας αυτό που χρειάζεται; Θα το οφελήσει; Και αν ναι με ποιό τρόπο;

Ας ξεκινήσουμε από την αρχή.

Ποδήλατο ισορροπίας. Τι είναι;

ποδήλατο ισορροπίας little dutch

Το ποδήλατο ισορροπίας είναι ένα ποδήλατο με δύο ρόδες χωρίς πεντάλ. Σκοπός του είναι να μάθει στα παιδιά από πολύ μικρά την ισορροπία και να ελέγχουν το κέντρο βάρους τους. Έρχεται να αντικαταστήσει τα παλιά ποδήλατα με 3 ρόδες (τρίκυκλα) που συνηθίσαμε να βλέπουμε.

Ποιά τα οφέλη του;

Ενίσχυση και ενδυνάμωση συντονισμού.

Χρησιμοποιώντας το ποδήλατο ισορροπίας, ένα παιδί μαθαίνει με διασκεδαστικό τρόπο να συντονίζει τις κινήσεις του. Ταυτόχρονα, δεν αποσπάται από άλλα εξαρτήματα όπως για παράδειγμα πεντάλ, φρένα κλπ. Με αυτό τον τρόπο εστιάζει την προσοχή του σε ένα σημείο.

Εύκολη μετάβαση σε κανονικό ποδήλατο με πεντάλ.

Ένα παιδί που έχει μάθει από νωρίς να συντονίζει τις κινήσεις του και να ισορροπεί μπορεί πιο έυκολα να χρησιμοποιήσει ένα κανονικό ποδήλατο όταν έρθει η ώρα καθώς ήδη έχει μεγάλη εξοικείωση με την διαδικασία

ποδήλατο ισορροπίας little dutch

Ασφάλεια

Με το ποδήλατο ισορροπίας, η ταχύτητα και ο τρόπος που θα κινηθεί ένα παιδί εξαρτάται αποκλειστικά από εκείνο και το πόσο γρήγορα θα κινήσει τα ποδαράκια του. Μπορεί να σταματάει και να ξεκινάει εύκολα όποτε εκείνο αισθανθεί την ανάγκη.

Μπορείτε να επισκεφθείτε την κατηγορία μας και να επιλέξετε εκεί το ποδήλατο που ταιριάζει στις ανάγκες του δικού σας παιδιού και θα το συντροφεύει σε κάθε του βόλτα.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας τηλεφωνικά στο 23210 20134 ή να επισκεφθείτε το φυσικό μας κατάστημα Γ. Παπανδρέου 9, στις Σέρρες.

Βρείτε μας και στα social media. Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε

Facebook: Μαμ & Νάνι

Instagram: mam_kai_nani