Blog

Οδηγός βρεφανάπτυξης για νέες μαμάδες. Όλα τα απαραίτητα.

οδηγός βρεφανάπτυξης από το Μαμ και Νάνι όλα τα απαραίτητα

Οδηγός βρεφανάπτυξης για νέες μαμάδες. Όλα τα απαραίτητα.

Το μαγικό ταξίδι προς την μητρότητα ξεκινά και εσείς ανυπομονείτε να κρατήσετε στην αγκαλιά σας το μωράκι σας. Πριν τον ερχομό του όμως χρειάζεται μια σωστή προετοιμασία ώστε να έχετε όλα τα απαραίτητα που θα κάνουν την καθημερινότητα σας πιο εύκολη. Η ομάδα του Μαμ & Νάνι ετοίμασε για όλες τις μανούλες τον απόλυτο οδηγό βρεφανάπτυξης με τα πρώτα must have προϊόντα.

Ξεκινάμε;

Βρεφική περιποίηση

Θα ξεκινήσουμε με αναφορά στα είδη βρεφικής περιποίησης που θα χρειαστείτε τον πρώτο καιρό. 

Σετ περιποίησης νυχιών

Ναι ναι καλά διαβάσατε. Τα νυχάκια των νεογέννητων είναι πολύ λεπτά και μαλακά. Όμως το ίδιο είναι και το δερματάκι τους. Για την αποφυγή γρατζουνιών και τραυματισμών είναι καλό να προμηθευτείτε ένα σετ περιποίησης. 

Μαλακή βούρτσα μαλλιών

οδηγός βρεφανάπτυξης βρεφική βούρτσα

Όσο λίγα μαλλάκια και να έχει το νεογέννητο μωράκι σας είναι καλό να τα περιποιήστε. Επιλέξτε μια μαλακή βούρτσα ειδική για βρεφικά μαλλάκια και κεφαλάκια. Μεγάλη προσοχή στα υλικά κατασκευής,

Βρεφικά σαμπουάν και αφρόλουτρα

προϊόντα βρεφικής περιποίησης οδηγός βρεφανάπτυξης

Ειδικά προϊόντα, κατάλληλα από την πρώτη ημέρα γέννησης με σύνθεση που περιποιείται το βρεφικό δερματάκι χωρίς να το ερεθίζει.

Προϊόντα για μετά το μπάνιο

Εδώ μπορούν να συμπεριληφθούν προϊόντα όπως λαδάκι, κρεμούλα περιποίησης κλπ.

Extra tip. Αν το μωράκι σας παρουσιάσει κάποια ευαισθησία ή αλλεργία πρέπει να συμβουλευτείτε αμέσως τον παιδίατρό σας.

Μπιμπερό

βρεφικό σετ μπιμπερό απαραίτητα βρεφανάπτυξης tommee tippee

Ένα χορτάτο μωρό είναι συνήθως και ένα χαρούμενο μωρό, ειδικά τον πρώτο καιρό. Γι αυτό φροντίστε να έχετε αγοράσει τα απαραίτητα για την ώρα του φαγητού. Λόγω ηλικίας, τον πρώτο καιρό προτιμήστε μικρής περιεκτικότητας μπιμπερό και στην συνέχεια, όσο αυξάνονται οι ανάγκες σε φαγητό, αντικαταστήστε τα με μεγαλύτερα. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε γυάλινες και πλαστικές προτάσεις χωρίς φόβο. Τα σύγχρονα προϊόντα είναι φτιαγμένα από πλαστικό υψηλής ποιότητας χωρίς BPA και φθαλικά.

Αν έχετε επιλέξει τον αποκλειστικό θηλασμό για το μωράκι σας, θα ήταν καλό να έχετε προμηθευτεί έστω 2-3 μπιμπερό για  μία έκτακτη ανάγκη.

Στον οδηγός βρεφανάπτυξης δεν θα αμελήσουμε να αναφέρουμε και τις απαραίτητες συσκευές.

Αποστειρωτής

αποστειρωτής μπιμπερό οδηγός βρεφανάπτυξης

Η καθαριότητα και η αποστείρωση, για τους πρώτους μήνες του μωρού σας είναι απαραίτητη. Μια συσκευή όπως ο αποστειρωτής λοιπόν θα σας λύσει τα χέρια. Μπορείτε να αποστειρώνεται αρκετά μπιμπερό και πιπίλες ταυτόχρονα. 

Στεγνωτήρας μπιμπερό

στεγνωτήρας μπιμπερό μαμ και νάνι

Και ναι είναι απαραίτητο. Μετά την αποστείρωση, αφού αφαιρέσετε τα μπιμπερό από την συσκευή τα τοποθετείτε στο στεγνωτήρα ανάποδα ώστε να στεγνώσουν εντελώς. Έτσι, αποτρέπει τη συμπύκνωση υγρών μέσα στα μπουκάλια μετά τον καθαρισμό, και τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων.

Ηλεκτρικό θήλαστρο

ηλεκτρικό θήλαστρο μαμ και νάνι βρεφανάπτυξη

Μια συσκευή που έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμη σε πολλές νέες μαμάδες. Είτε έχετε επιλέξει να δίνετε αποκλειστικά το δικό σας γάλα στο μωράκι σας, είτε όχι. Είτε έχετε επιλέξει τον αποκλειστικό θηλασμό είτε όχι είναι απαραίτητη αγορά και να γιατί. Σε περίπτωση που δίνετε αποκλειστικά το δικό σας γάλα ενδιάμεσα στα γεύματα μπορεί να χρειαστεί να αντλήσετε γάλα για την αποφυγή πόνων κλπ. Σε περίπτωση που μπορεί να χρειαστεί να λείψετε για λίγη ή πολύ ώρα το μωράκι σας θα έχει το απαραίτητο γάλα που χρειάζεται. Σε περίπτωση αποκλειστικού θηλασμού μπορεί να υπάρχουν στιγμές που το μωράκι σας δεν θα φάει μεγάλη ποσότητα με αποτέλεσμα το γάλα να συσσωρευτεί και να δημιουργήσει την αίσθηση του βάρους και του πόνου. 

Η περίοδος της βρεφικής ανάπτυξης είναι μια μοναδική και συναρπαστική εμπειρία για κάθε νέα μαμά. Έχοντας τα κατάλληλα προϊόντα στη διάθεσή σας, μπορείτε να διασφαλίσετε την άνεση, την δική σας και του μωρού σας.

Ο οδηγός βρεφανάπτυξης δημιουργήθηκε από εμάς με πολύ αγάπη για να σας δώσει μια κατεύθυνση στην έρευνα και τις αγορές σας. Από εκεί και πέρα οι δικές σας ανάγκες είναι μοναδικές και θα αποφασίσετε αποκλειστικά και με μοναδικό κριτήριο εσάς.

Εμείς θα χαρούμε να λύσουμε κάθε σας απορία είτε τηλεφωνικά είτε ηλεκτρονικά.

Τηλεφωνικά στο 23210 20134 ή να επισκεφθείτε το φυσικό μας κατάστημα Γ. Παπανδρέου 9, στις Σέρρες.

Βρείτε μας και στα social media. Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε

Facebook: Μαμ & Νάνι

Instagram: mam_kai_nani