Blog

Ξύλινα παιχνίδια. Γιατί να τα προτιμήσετε

ξύλινα παιχνίδια οφέλη γιατί να τα επιλέξετε mam και Nani

Τα ξύλινα παιχνίδια τα τελευταία χρόνια ανεβαίνουν πολύ γρήγορα στις προτιμήσις των νέων μαμάδων. Όλο και περισσότερες τα εμπιστεύονται και τα προτιμούν για παιδάκια κάθε ηλικίας. Αποτελούν μια όμορφη, διαχρονική και φυσικά eco friendly επιλογή. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο καθώς παρατηρούμε γενικά μια μεγάλη αλλαγή στον τρόπο σκέψης και αντιμετώπισης των νέων μαμάδων.

Ποιά είναι όμως τα οφέλη που προσφέρουν τα ξύλινα παιχνίδια και γιατί πρέπει και εσείς να τα προτιμήσετε;

Ανθεκτικότητα και διαχρονικότητα

Το ξύλο ως υλικό, είναι εξαιρετικά ανθεκτικό. Συνεπώς μπορεί να αντέξει ώρες και ώρες έντονου παιχνιδιού χωρίς να φθαρεί, να σπάσει ή να παραμορφωθεί όπως συμβαίνει με τα πλαστικά παιχνίδια. 

Τα ξύλινα παιχνίδια ενεργοποιούν την φαντασία των παιδιών

Τα ξύλινα παιχνίδια όπως θα έχετε και εσείς παρατηρήσει έχουν πιο Minimal γραμμές και απλά σχέδια. Αυτό συμβαίνει για να δώσουν το ερέθισμα στο μωράκι ή το παιδάκι σας να εξερευνήσει νέους τρόπους παιχνιδιού. Τα ξύλινα τουβλάκια για παράδειγμα. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πληθώρα κατασκευών και παιχνιδιών. Μεγαλώνοντας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να μάθει πιο εύκολα το παιδί τα χρώματα, τα σύνολα κλπ.

Είναι άκρως εκπαιδευτικά

Κάθε ξύλινο παιχνίδι μέσα από τις απλές του γραμμές εξυπηρετεί παράλληλα και έναν εκπαιδευτικό σκοπό. Για παράδειγμα. Τα ξυλινα παζλ ενισχύουν τον συντονισμό χεριών και ματιών. Παράλληλα ενισχύουν τις δεξιότητες στην επίλυση καθημερινών προβλημάτων. 

Παιχνίδια που έχουν να κάνουν με την αλληλουχία και την ταξινόμηση ενισχύουν πολύ την κινητικότητα και παράλληλα τον λογικό συλλογισμό.

Extra tip: Φροντίστε τα παιχνίδια που θα προμηθευτείτε να φέρουν τις κατάλληλες πιστοποιήσεις μη τοξικότητας υλικών και χρωμάτων. Είναι πολύ σημαντικό καθώς αν το παιδάκι σας είναι μικρό σε ηλικία σίγουρα θα τα βάλει στο στόμα του για να τα εξερευνήσει. Συνεπώς εσείς πρέπει να είστε ήσυχη.

Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στην online Συλλογή μας με ξύλινα παιχνίδια για κάθε ηλικία εδώ.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας τηλεφωνικά στο 23210 20134 ή να επισκεφθείτε το φυσικό μας κατάστημα Γ. Παπανδρέου 9, στις Σέρρες.

Βρείτε μας και στα social media.

Facebook: Μαμ & Νάνι

Instagram: mam_kai_nani