Blog

Βόλτα με το μωρό. Η λίστα με τα απαραίτητα

βόλτα με το μωρό όλα τα απαραίτητα για την τσάντα του

Ο καιρός πλέον έχει φτιάξει για τα καλά και η βόλτα με το μωρό σας αποτελεί καθημερινή ρουτίνα. Τουλάχιστον μία με δύο φορές την ημέρα θα γεμίσετε και θα φορτώσετε την τσάντα του στο καρότσι και θα απολαύσετε μια μικρή ή μεγάλη βολτα. Η ανησυχία κάθε μαμάς είναι να εξοπλίσει την τσάντα του μωρού της με όλα τα απαραίτητα και να μην ξεχάσει τίποτα που μπορεί να της χρειαστεί.

Ποιά είναι όμως αυτά τα απαραίτητα που πρέπει οπωσδήποτε να έχετε μαζί μας. Εμείς στο Μαμ & Νάνι ετοιμάσαμε μια ενδεικτική λίστα με όλα τα must have για να είστε πάντα προετοιμασμένες. Ξεκινάμε λοιπόν.

Πάνες

Κλασικό και αυτονόητο θα μας πείτε αλλά δεν μπορούσαμε να μην το αναφέρουμε. Υπολογίστε σίγουρα μία πάνα για κάθε δύο ώρες που θα είστε έξω. Και κάποιες επιπλέον γιατί συμβαίνουν και απρόοπτα.

Μωρομάντηλα

Εξισου αυτονόητο και απαραίτητο. Καθαρίζουν τα πάντα στην στιγμή και θα σας γλιτώσουν από άβολες καταστάσεις.

Αντισηπτικό ή αντισηπτικά μαντηλάκια

Τα χέρια σας και ότι ακουμπά το μωρό σας πρέπει να είναι πάντα καθαρά. Είτε αυτό είναι επιφάνεια είτε αντικείμενο.

Ποτήρι ή παγούρι για νερό

Στην βόλτα με το μωρό σας ανάλογα με την ηλικία του,  σας φροντίστε να έχετε μαζί σας το κατάλληλο ποτήρι ή παγούρι γεμάτο με δροσερό νερό. Γιατί ποτέ δεν ξέρετε πότε θα διψάσει.

Σαλιάρες

Σίγουρα πάνω από μία. Είτε για τα σαλάκια που μπορεί να έχει λόγω της οδοντοφυϊας, είτε για να αποφύγετε τους λεκέδες κατά την διάρκεια του ταϊσματος.

Μπιμπερό ή φαγητοδοχείο

Ανάλογα και πάλι με την ηλικία του μωρού σας και το αν τρώει στερεές τροφές ή όχι πρέπει να έχετε τον κατάλληλο εξοπλισμό. Μπιμπερό για το γάλα του ή ένα καλό φαγητοδοχείο για το φαγητό του.

Πιπίλα

Μία με δύο πιπίλες είναι απαραίτητες εάν το μωρό σας την χρησιμοποιεί. Έτσι ακόμη και αν λερωθεί αυτή που έχει ήδη θα έχετε εναλλακτικές και θα αποφύγετε τα δυσάρεστα περιστατικά.

Μία αλλαξιά ρούχα

Η βόλτα με το μωρό μπορεί να σημαίνει και παιχνιδι σε εξωτερικό χώρο. Η επιπλέον αλλαξιά θα σας φανεί χρήσιμη σε περίπτωση που λερωθεί.

Πανάκια περιποίησης

Σε περίπτωση που το μωράκι σας λερωθεί από το γάλα ή το φαγητό του και θέλετε να το καθαρίσετε, τι πιο κατάλληλο από ένα μαλακό πανάκι περιποίησης.

Σελτεδάκια

Η αλλαγή της πάνας κρύβει εκπλήξεις και “κινδύνους”. Γι αυτό φροντίστε να έχετε μαζί σας ένα σελτεδάκι για να το τοποθετήσετε στην επιφάνεια που θα χρησιμοποιήσετε για την αλλαγή της πάνας.

Πάνες αγκαλιάς

Την άνοιξη και ειδικά το καλοκαίρι οι πάνες αγκαλιάς πέρα από την προφανή χρησιμότητά τους, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως μια λεπτή κουβερτούλα σε περίπτωση που το μωράκι σας κοιμηθεί.

Τα παραπάνω μπορεί να σας φαίνονται πολλά αλλά δεν είναι. Με την κατάλληλη τσάντα και σωστή οργάνωση θα είστε πάντα έτοιμη για ότι απρόοπτο βρεθεί στο δρόμο σας.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας τηλεφωνικά στο 23210 20134 ή να επισκεφθείτε το φυσικό μας κατάστημα Γ. Παπανδρέου 9, στις Σέρρες.

Βρείτε μας και στα social media.

FacebookΜαμ & Νάνι

Instagrammam_kai_nani