Blog

Γυαλιά ηλίου για παιδιά. Τι να προσέξετε

γυαλιά ηλίου για παιδιά παιδικά γυαλια ηλίου μαμ & νάνι σέρρες

Το καλοκαίρι πλησιάζει, και οι μέρες μας πλέον είναι ηλιόλουστες. Σίγουρα το απολαμβάνουμε μαζί με τα παιδάκια μας κάνοντας καθημερινά βόλτες και εξορμήσεις στην εξοχή. Αυτό που πρέπει πάντα να έχουμε στο νού μας είναι ότι τα μωράκια και τα παιδιά μας χρειάζονται τα απαραίτητα εργαλεία για να προστατευτούν από τον ήλιο. Ένα από αυτά είναι τα γυαλιά ηλίου για παιδιά.

Πολλές μαμάδες ρωτάνε, από ποια ηλικία είναι καλό να προμηθευτούμε γυαλιά ηλίου για τα παιδάκια μας; Συνήθως η ηλικία που οι οφθαλμίατροι προτείνουν είναι από 6 – 8 μηνών. Και ο λόγος είναι απλός. Όπως προστατεύουμε το δερματάκι τους βάζοντας αντηλιακό έτσι πρέπει να προστατεύσουμε και τα ευαίσθητα μάτια τους. 

Τα γυαλιά ηλίου για παιδιά βρεφικής αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας πρέπει να τηρούν κάποιες κατασκευαστικές προδιαγραφές. Πρέπει να καλύπτουν όσο περισσότερο γίνεται το δέρμα γύρω από τα μάτια του. Να φέρουν φυσικά την πιστοποίηση CE ώστε να γνωρίζουμε ότι είναι ασφαλή. Καλό θα ήταν εφόσον μιλάμε για μικρές ηλικίες να επιλέξετε γυαλιά με μαλακούς και ελαστικούς βραχίονες. Έτσι θα πετύχετε μεγάλη αντοχή στην χρήση και θα αποφύγετε τυχόν σπασίματα. Φυσικά είναι απαραίτητο να προσφέρουν προστασία UV απο τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

Δώστε στο παιδί σας την δυνατότητα να επιλέξει το ίδιο τα γυαλιά ηλίου που προτιμά. Έτσι μειώνεται τις πιθανότητες να αντιδράσει ή να αρνηθεί να τα φορέσει. 

Επιλέξτε μέσα από την συλλογή μας με γυαλιά ηλίου για παιδιά, κατάλληλα από την ηλικία των 18 μηνών. Ελάτε να διαλέξουμε μαζί αυτό που θα κάνει το μωράκι σας να χαμογελάσει.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας τηλεφωνικά στο 23210 20134 ή να επισκεφθείτε το φυσικό μας κατάστημα Γ. Παπανδρέου 9, στις Σέρρες.

Βρείτε μας και στα social media.

Facebook: Μαμ & Νάνι

Instagram: mam_kai_nani