Blog

Τι να προσέξετε στις αγορές των παιχνιδιών φέτος τα Χριστούγεννα;

Χριστούγεννα δώρα για παιδιά

Χριστούγεννα. Η αγαπημένη περίοδος μικρών και μεγάλων έφτασε!

It’s Christmas Time!

Και καθώς τα περισσότερα γράμματα για τον Άγιο Βασίλη έχουν σταλεί στον Βόρειο Πόλο καιρός τα ξωτικά να λάβουν δράση και να ξεκινήσουν οι Χριστουγεννιάτικες αγορές

Τα παιχνίδια θα πρωταγωνιστήσουν και φέτος τα Χριστούγεννα στα γιορτινά ψώνια και για αυτό χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί στις αγορές μας αφού οι επιλογές είναι πολλές, λίγες όμως είναι αυτές που πραγματικά αξίζουν να προστεθούν στο καλάθι των αγορών μας. 

Παρακάτω θα βρείτε έναν χρήσιμο οδηγό για τις αγορές σας και τι να προσέξουμε στην αγορά των παιχνιδιών!

Βεβαιωθείτε ότι η κατασκευή πληροί τις προϋποθέσεις ασφαλείας.

Βεβαιωθείτε ότι το παιχνίδι φέρει την σήμανση “CE”. Με την εν λόγω σήμανση, ο κατασκευαστής δηλώνει και πιστοποιεί ότι το παιχνίδι σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε σύμφωνα με τις βασικές προδιαγραφές ασφαλείας.

Επιλέξτε το κατάλληλο παιχνίδι σύμφωνα με την ηλικία του παιδιού σας.

Διαβάστε προσεκτικά όλες τις προειδοποιήσεις και ενδείξεις προφύλαξης, ώστε να αγοράσετε ένα παιχνίδι κατάλληλο για την ηλικία του παιδιού. Ιδιαίτερα, λάβετε υπόψη την προειδοποίηση (που απεικονίζεται ως λογότυπο ή γραπτή προειδοποίηση) ότι το παιχνίδι «δεν είναι κατάλληλο για παιδιά κάτω των 36 μηνών».

Προσοχή στα ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Προσέξτε τα ηλεκτρικά παιχνίδια που διαθέτουν μπαταρίες ή τροφοδοτικό: ελέγξτε, εάν είναι δυνατόν, την ασφάλεια της θήκης και την προσβασιμότητα στις μπαταρίες. Αυτά δεν πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμα στην περίπτωση ενός παιχνιδιού.

Κάποια παιχνίδια φαίνονται δελεαστικά όμως απαιτούν την προσοχή μας.

Φέτος τα Χριστούγεννα δώστε προσοχή σε ορισμένα προϊόντα που είναι ελκυστικά για τα μικρά παιδιά αλλά δεν είναι παιχνίδια και επομένως δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται από μικρά παιδιά: διακοσμητικές ή παραδοσιακές κούκλες γνωστές ως «συλλεκτικές», διακοσμητικά είδη πάρτι, μοντέλα σε κλίμακα για ενήλικες συλλέκτες, παζλ άνω των 500 τεμαχίων, συλλεκτικά ειδώλια κ.λπ.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας τηλεφωνικά στο 23210 20134 ή να επισκεφθείτε το φυσικό μας κατάστημα Γ. Παπανδρέου 9, στις Σέρρες.

Βρείτε μας και στα social media.

Facebook: Μαμ & Νάνι

Instagram: mam_kai_nani