Blog

Λευκοί ήχοι. Βοηθούν πραγματικά το μωρό μου να κοιμηθεί;

Αν είσαι γονιός, ή ετοιμάζεσαι να υποδεχτείς σύντομα το νέο μέλος της οικογένειάς σου σίγουρα έχεις ακούσει για τους λευκούς ήχους και πόσο θα βοηθήσουν το μωρό σου να ηρεμήσει και να κοιμηθεί γαλήνια. Πόσα ξέρεις όμως πραγματικά για το τι είναι οι λευκοί ήχοι, ποιά τα οφέλη τους και γιατί είναι τόσο διαδεδομένοι; 

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από τα βασικά.

Τι είναι οι λευκοί ήχοι; 

Λευκός ήχος ή αλλιώς λευκός θόρυβος, είναι ένας συνεχής ήχος ο οποίος περιλαμβάνει όλες τις συχνότητες που μπορεί να ακούσει ο άνθρωπος. Η αναπαραγωγή των συχνοτήτων αυτών γίνεται με σταθερή ένταση. Έχει αποδειχθεί πως οι λευκοί ήχοι υπερκαλύπτουν τους υπόλοιπους θορύβους από ένα εξωτερικό περιβάλλον όπως για παράδειγμα την κίνηση του δρόμου ή τις ομιλίες. Ενδεικτικά μερικά παραδείγματα είναι ο ήχος του απορροφητήρα, το πιστολάκι μαλλιών, ο ανεμιστήρας και άλλα πολλά.

Πως βοηθούν στην ηρεμία του μωρού;

λευκοί ήχοι οφέλη για τα μωρά

Καλύτερος ύπνος. 

Μιας και όπως αναφέραμε παραπάνω έχουν την ιδιότητα να υπερκαλύπτουν τους ήχους του εξωτερικού περιβάλλοντος που μπορούν να ενοχλούν ή να στρεσάρουν το μωράκι σας, το βοηθούν να ηρεμήσει και να κοιμηθεί πιο βαθιά.

Δημιουργούν αίσθημα ασφάλειας.

Τα μωρά, όσο βρίσκονται στην κοιλιά της μαμάς τους, έχουν ακουστικά ερεθίσματα που θυμίζουν λευκούς ήχους. Έτσι, μιας και είναι το πρώτο πράγμα που έχουν μάθει και ακούνε μέσα από τη μήτρας της μητέρας, τους δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας και κατα συνέπεια ηρεμία.

Λευκοί ήχοι. Οι συσκευές παραγωγής βοηθούν πραγματικά τα μωρά;

Με βάση τα όσα έχουμε αναφέρει πιο πάνω, η απάντηση είναι ναι. Τους προσφέρουν ηρεμία και σιγουριά σε ένα πολύ καινούριο και γεμάτο άγνωστα ερεθίσματα περιβάλλον. Ταυτόχρονα, με το να καλύψουν εξωτερικούς θορύβους βοηθούν σε έναν ήρεμο και βαθύ ύπνο. Είναι σημαντικό εδώ, να αναφέρουμε πως, κάθε μωράκι είναι διαφορετικό. Σε κάποιο μπορεί να λειτουργήσει ο θόρυβος του απορροφητήρα, σε κάποιο άλλο όχι. Αν επιλέξετε συσκευή παραγωγής λευκών ήχων θα δείτε ότι έχει επιλογές για το τι ήχο θέλετε να ακουστεί. Μπορεί να λειτουργούν όλοι ή μόνο ένας. Ας μην ξεχνάμε πως όπως και εμείς έτσι και τα μωράκια μας έχουν προσωπικότητα και προτιμήσεις.

Τι να προσέξετε όταν επιλέγετε συσκευή λευκών ήχων.

λευκοί ήχοι οφέλη για τα μωρά

Αν εν τέλη επιλέξετε να προχωρήσετε στην αγορά κάποιας συσκευής, υπάρχουν κάποια βασικά σημεία που χρειάζεται να λάβετε υπόψιν σας.

Ήχος και ρυθμίσεις.

Επιλέξτε μια συσκευή που προσφέρει διάφορες ρυθμίσεις ήχου, ώστε να μπορείτε να προσαρμόσετε τον ήχο σύμφωνα με τις προτιμήσεις του μωρού σας. Μερικές συσκευές προσφέρουν επίσης διάφορους τύπους λευκού ήχου.

Χρονοδιακόπτης.

Ορισμένες συσκευές διαθέτουν χρονοδιακόπτη που επιτρέπει την αυτόματη απενεργοποίηση μετά από ένα προκαθορισμένο χρονικό διάστημα. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο για να μην χρειάζεται να αφαιρέσετε τη συσκευή χειροκίνητα όταν το μωρό κοιμάται.

Ασφαλής τοποθέτηση. 

Τοποθετήστε τη συσκευή σε ασφαλή απόσταση από το μωράκι σας, προκειμένου να αποφύγετε τον κίνδυνο ασφυξίας. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι η συσκευή είναι σχεδιασμένη για ασφαλή χρήση σε περιβάλλοντα με μωρά.

Λειτουργία με μπαταρίες. 

Εάν η συσκευή λευκού ήχου λειτουργεί με μπαταρίες, βεβαιωθείτε ότι είναι εύκολο να αντικατασταθούν και ότι διαθέτει ασφαλείς μηχανισμούς για την προστασία από τυχόν διαρροές.

Πριν αγοράσετε μια συσκευή, διαβάστε κριτικές και αξιολογήσεις για να επιβεβαιώσετε την ποιότητα και την αποτελεσματικότητά της. Επίσης, προτιμήστε συσκευές που πληρούν τα πρότυπα ασφαλείας. 

Θα χαρούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας και να λύσουμε κάθε σας απορία είτε τηλεφωνικά είτε ηλεκτρονικά.

Τηλεφωνικά στο 23210 20134 ή να επισκεφθείτε το φυσικό μας κατάστημα Γ. Παπανδρέου 9, στις Σέρρες.

Βρείτε μας και στα social media. Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε

Facebook: Μαμ & Νάνι

Instagram: mam_kai_nani